W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies

Akceptuje ciasteczka
Infolinia 801 000 178

Obowiązek Informacyjny - Administrator Danych Osobowych

BUFU Damo Sp. z o. o. Sp. k. z siedzibą we Wrocławiu przy ul. Warszawskiej 17/1 oddział Kraków, ul. Powstańców 61, informuje, iż jest Administratorem Państwa danych osobowych.

Dane są przetwarzane w celu realizacji zawartych z Państwem umów, przedstawienia Państwu oferty ubezpieczeniowej oraz w celu marketingowym.
Dane te nie będą udostępniane podmiotom innym niż uprawnione na mocy przepisów prawa.
Dane osobowe przez Państwa podane uzyskiwane są dobrowolnie na podstawie wyrażonej przez Państwa zgody na mocy Ustawy o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2015 r., poz. 2135 ze zm.).

Podstawa prawna przetwarzania danych wynika w szczególności z:

  • Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych;
  • Ustawy z dnia 22 maja 2003 r. o działalności ubezpieczeniowej;
  • Ustawy z dnia 6 listopada 2008 r. o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta;
  • Ustawy z dnia 22 maja 2003 r. o pośrednictwie ubezpieczeniowym;
  • aktów wykonawczych.

Informujemy, iż mają Państwo prawo do:

  • dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania
  • pisemnego, umotywowanego żądania zaprzestania przetwarzania jej danych ze względu na Państwa szczególną sytuację;
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych gdy administrator danych zamierza je przetwarzać w celach marketingowych lub wobec przekazywania Państwa danych osobowych innemu administratorowi danych; 
  • uzyskania wyczerpującej  informacji dot.:
    •  występowania Państwa danych w zbiorach Administratora oraz adresie jego siedziby, 
    • celu, zakresu i sposobu przetwarzania danych zawartych w takim zbiorze; 
    • stanu od kiedy przetwarza się  Państwa dane w zbiorze;   
    • ewentualnym źródle pozyskania danych;
    • udostępniniaPaństwa danych, a w szczególności informacji o odbiorcach lub kategoriach odbiorców, którym dane te są udostępniane.

Z powyższego prawa mogą Państwo skorzystać nie częściej niż raz na 6 miesięcy. Administrator Danych Osobowych jest obowiązany, w terminie 30 dni, poinformować Państwa o przysługujących prawach i udzielić stosownej informacji na piśmie.

Z powyższych uprawnień można skorzystać  w siedzibie Administratora Danych Osobowych

  • Dołącz do nas

    Otwórz z nami oddział Damo w Twoim mieście.

    Więcej

© 2017 Wszystkie prawa zastrzeżone przez BUFU DAMO Sp z o.o.